Quantcast
Channel: Free Pages
Viewing all articles
Browse latest Browse all 4904

PERSIAN/FARSI -- هنر جنگ -- ناتو پشت جبهۀ تهاجم ترکیه به سوریه -- بوسيله ى مانیلو دینوچی

$
0
0

هنر جنگ 

ناتو پشت جبهۀ تهاجم ترکیه به سوریه 

چندین عضو ناتو روی سرنوشت کُردها غرق در اشک شده اند و به این ترتیب عملیات « چشمۀ صلح» را که از پیش تأیید کرده بودند پنهان می کنند. برای زدودن تردیدها، دبیر کل پیمان آتلانتیک ینس استولتنبرگ شخصاً به آنکارا آمد، سه روز پس از آغاز نبردها، و پشتیبانی ناتو از ترکیه را به ارمغان آورد.

 | رم (ایتالیا)  




JPEG - 49.4 kb
ینس استولتنبرگ، رجب طیب اردوغان و مولود چاووش اوغلو، 11 اکتبر 2019 در کاخ سفید آنکارا.
آلمان، فرانسه، ایتالیا و کشورهای دیگری که به نام اعضای اتحادیۀ اروپا ترکیه را برای حمله به سوریه محکوم می کنند، با ترکیه از اعضای ناتو هستند که وقتی حمله در شرف وقوع بود پشتیبانی خود را از آنکارا تمدید کرد. این دبیر کل منتخب ناتو ینس استولتنبرگ است که رسماً در دیدار 11 اکتبر در ترکیه با رئیس جمهور اردوغان و وزیر امور خارجه چاووش اوغلو این پشتیبانی را تمدید کرد [1].
ابتدا استولتنبرگ گفت : «ترکیه در خط اوّل منطقه ای بی ثبات به سر می برد، و هیچ یک از همپیمانان ما بیش از ترکیه مورد حملۀ تروریستی نبوده و در معرض انفجار خشونت و لرزه های خاورمیانه واقع نشده» علاوه بر این با به رسمیت شناسی ترکیه اضافه کرد که «ترکیه نگرانی های قابل توجیهی برای امنیت خودش دارد». استولتنبرگ به شیوۀ دیپلماتیک پس از دعوت به میانه روی مشخصاً گفت که «ترکیه به عنوان هم پیمان نیرومند ناتو برای دفاع جمعی ما اهمیت دارد، و ناتو برای دفاع از امنیتش قویاً متعهد است». از این رو، او تأکید کرد که ناتو حضور هوائی و دریائی اش را در ترکیه افزایش داده و در این زمینه بیش از 5 میلیارد دلار برای ایجاد پایگاه و زیربناهای نظامی سرمایه گذاری کرده است. علاوه بر این، ناتو مرکز فرماندهی مهمی را گسترش داده (که استولتنبرگ به آن اشاره نکرد) : لاند کوم (LandCom)، مسئول هماهنگ سازی کل نیروهای زمینی پیمان ناتو.
استولتنبرگ اهمیت «سامانه های دفاع موشکی» را به شکل برجسته ای آشکار کرد که از سوی ناتو «برای حفاظت از مرز جنوبی ترکیه» مستقر شده است. این سامانه ها را همپیمانان به نوبت تدارک دیده اند. دراین زمینه وزیر امور خارجه چاووش اوغلو به شکل ویژه از ایتالیا سپاسگذاری کرد. از سال 2016 در واقع ایتالیا در استانهای جنوب شرقی ترکیه در شهر قهرمانمرعش « سامانۀ دفاع هوائی» سامپ-تی (Samp-T) را مستقر کرده که ساخت مشترک ایتالیا و فرانسه است.
یک یگان سامپ-تی شامل یک خودروی فرماندهی و کنترل و شش خودرو با سکوی پرتاب و هر یک مسلح به هشت موشک است. استقرار این سامانه در مرز سوریه قادر است هر گونه پرنده ای را در درون فضای هوائی سوریه مورد اصابت قرار دهد. در نتیجه عملکرد این سامانه همه چیز هست بجز امور دفاعی.
در ژوئیۀ گذشته مجلس و سنای ایتالیائی بر اساس تصمیمات اتخاذ شده از سوی گروه امور خارجۀ مشترک حضور سامانه های ایتالیائی در ترکیه را تا 31 دسامبر تصویب کرده اند. استولتنبرگ علاوه بر این اطلاع داد که گفتگوهائی بین فرانسه و ایتالیا سازندگان مشترک سامانۀ سامپ- تی که ترکیه می خواهد خریداری کند در جریان است. در نتیجه بر اساس فرمان اعلام شده از سوی وزیر امور خارجه دی مایو (Di Maio) مبنی بر منع صادرات اسلحه به ترکیه، ایتالیا باید فوراً سامانه های سامپ –تی را از خاک ترکیه بیرون بیاورد و به منع فروش اسلحه به ترکیه متعهد شود.
به این ترتیب در سالن کوچک نمایش سیاسی تراژیک ادامه می یابد در حالی که در سوریه خون جاری ست. آنانی که امروز در مقابل کشتارهای جدید به وحشت افتاده اند و خواستار توقف صادرات اسلحه به ترکیه هستند، همانانی هستند که وقتی خود نیویورک تایمز بررسیهای دقیقی دربارۀ شبکۀ سازمان سیا وقتی که از طریق ترکیه و کروآسی رودخانۀ اسلحه برای جنگ سرّی در سوریه جاری می کرد انتشار داد رویشان را برمی گرداندند و به جای دیگری می نگریستند.
پس از تخریب فدراسیون یوگوسلاوی و لیبی، ناتو همان عملیات را در سوریه پیاده کرد . نیروی شوک متشکل بود از مشتی اسلحه بدست از گروه های اسلامگرا که تا پیش از این از سوی واشنگتن به مثابه تروریست تعریف می شدند و از افغانستان، بوسنی، چچن، لیبی و کشورهای دیگر آمده بودند [2].
این گروه ها در استانهای ترکیه در مرز سوریه مانند آدانا و ختای تجمع می کردند، یعنی مناطقی که سازمان سیا در آنجا مراکز آموزش نظامی بر پا کرده بود. در این دوران فرماندهی عملیات روی ناوهای ناتو در بندر اسکندرون به سر می برد.
همۀ این رویدادها پاک شده و ترکیه از سوی دبیر کل منتخب ناتو به نام همپیمانی معرفی می شود که «بیش از همه در معرض خشونت و لرزه های برآمده از خاورمیانه قرار دارد».
ترجمه توسط
حمید محوی
[1] « Déclaration de Jens Stoltenberg sur l’opération « Source de paix » », par Jens Stoltenberg, Réseau Voltaire, 11 octobre 2019.
[2] “پل هوائی سی آی ای برای مسلح کردن «شورشیان»”, بوسيله ى مانیلو دینوچی, ترجمه حمید محوی, ال مانیفستو (ایتالیا) , شبکه ولتر, 29 مارس 2013, 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 4904