De nucleare leugens van Jens Stoltenberg

«Russische raketten zijn een gevaar» - het alarm werd geslagen door de secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, in een interview met Maurizio Caprara gepubliceerd in de Corriere della Sera, drie dagen vóór het «incident» in de zee van Azov, dat brandstof toevoegt tot de reeds gloeiende spanning met Rusland [1]. «Er zijn geen nieuwe raketten in Europa. Maar er zijn Russische raketten, ja », begon Stoltenberg, negerend twee feiten.


Aan de andere kant, beschuldigt Stoltenberg Rusland ervan het INF-verdrag te schenden en stuurt een waarschuwing: «We kunnen niet toestaan dat de Verdragen zonder straf worden geschonden».
In 2014 beschuldigde de regering-Obama Rusland ervan, zonder het minste bewijs te leveren, dat het een kruisraket (SSC-8) van een door het Verdrag verboden categorie had getest, en kondigde aan dat «de Verenigde Staten overweegt de inzet van op land gestationeerde raketten in Europa, met andere woorden: hetverlaten van het INF-Verdrag. Dit plan, gesteund door de Europese bondgenoten van de NAVO, werd bevestigd door de Trump-regering: in het fiscale jaar 2018 machtigde het Congres de financiering van een programma voor onderzoek en ontwikkeling voor de lancering van een kruisraket vanaf een mobiel platform. Nucleaire raketten van het Euromissile-type, in de jaren tachtig door de VS in Europa ingezet en geëlimineerd door het INF-verdrag, zijn in staat Rusland te raken, terwijl vergelijkbare nucleaire raketten die in Rusland worden ingezet, Europa kunnen raken, maar niet de VS.
Stoltenberg zelf, verwijzend naar de SSC-8's die Rusland op zijn eigen grondgebied had ingezet, verklaarde dat ze in staat zijn het grootste deel van Europa te bereiken, maar niet de Verenigde Staten ». Dit is hoe de Verenigde Staten Europa verdedigen.
En in deze groteske verklaring van Stoltenberg, die aan Rusland 'het uiterst gevaarlijke idee van beperkt nucleair conflict' toekent, waarschuwt hij: «Alle atoomwapens zijn gevaarlijk, maar die welke de drempel voor gebruik kunnen verlagen, zijn vooral zo». Dit is precies de waarschuwing van Amerikaanse militaire en wetenschappelijke experts over de B61-12's die op het punt staan om in Europa te worden ingezet: «Laagvermogen, nauwkeuriger kernwapens vergroten de verleiding om ze te gebruiken, zelfs om ze eerst te gebruiken van als een riposte ».
Waarom gaat de Corriere della Sera ze niet interviewen?
*De Corriere della Sera is een historisch Italiaans dagblad, opgericht in 1876 in Milaan. Gepubliceerd door RCS MediaGroup, het is het belangrijkste Italiaanse dagblad in termen van distributie en het aantal lezers.
il manifesto, November 27, 2018
Nederlandse vertaling: Martien van den Hurk
Why is the Corriere della Sera not going to interview them ?
The Corriere della Sera is a historical Italian daily newspaper, founded in Milan in 1876. Published by RCS MediaGroup, it is the most important Italian daily in terms of distribution and the number of readers.
Nederlandse Vertaling: Martien van den Hurk
[1] « Un pericolo i missili russi. Così Mosca punta a dividere l’America dall’Europa », Maurizio Caprara, Corriere della Sera, 18 November 2018.
GEEN OORLOG GEEN NATO
TEKEN DEZE PETITIE
videos
videos
Manlio Dinucci
Geograaf en geopolitieke wetenschapper. Zijn nieuwste boeken zijn: Laboratorio di geografia, Zanichelli 2014 ; Diario di viaggio, Zanichelli 2017 ; L’arte della guerra / Annali della strategia Usa/Nato 1990-2016, Zambon 2016, Guerra Nucleare. Il Giorno Prima 2017; Diario di guerra Asterios Editores 2018.